kutry-forum.pl

Forum wędkarzy morskich
Obecny czas: 28 Mar 2024, 23:51


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
PostWysłany: 27 Cze 2011, 22:24 
Offline
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 Maj 2011, 19:28
Posty: 125
Miejscowość: Białe Błota
Prosty przepis na smażoną ikrę z Dorsza :
Najlepiej aby ikra była duża ( dorsz od 5-15 kg. :) ), całą ikrę obmywamy wodą, moczymy około 2-3 godz. w solance. Następnie odsączamy i wkładamy na dużą patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy na małym ogniu, koniecznie należy przykryć patelnię pokrywką., czyli "dusimy" bardziej niż smażymy na oleju.
Kiedy zaczyna "ścinać" i robi się bardziej twarda możemy przełożyć ostrożnie na drugą stronę i też smażymy (dusimy) dalej na oleju.
Jemy na ciepło lub zimno krojąc w plasterki, bardzo dobra i pożywna.Polecam


Góra
 Profil  
 
PostWysłany: 05 Sie 2011, 12:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Maj 2011, 20:49
Posty: 20
Miejscowość: Trzemeszno
Dzięki za przepis, muszę teraz zrobić . Zawsze nie wiedziałem jak się to przyrządza. Pozdr.


Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  






cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group